top of page

G R O E I F E E S T   O F 
P E R S O O N L I J K E   C O M M U N I E

Het is een belangrijke mijlpaal, wanneer je kind rond het zevende of het twaalfde levensjaar in een overgangsfase komt en mentaal en fysiek evolueert. En het is goed is om daarbij stil te staan en dat moment te vieren. We kunnen dat op een persoonlijke manier doen, voor jouw kind alleen of in een groepje met een paar vriendjes of vriendinnetjes. Bij zo’n viering staan ze centraal en voelen ze zich omringd door hun familie of vrienden, en wordt het gevoel benadrukt dat ze uniek en bijzonder te zijn en tegelijk deel uitmaken van een stevig netwerk van liefdevolle mensen.
Uiteraard hoort daar ook een leuk feest bij, met veel cadeautjes en lekker eten! En het is ook een moment dat ze het grotere van het leven kunnen ervaren, zonder dat we dat een naam hoeven te geven. Als een kind zo centraal mag zijn, en zich geliefd en omringd weet bij zo'n overgangsfeest geeft dat hun zelfvertrouwen een enorme boost en geeft hen dat innerlijke kracht.  Symbolisch nemen ze een hindernis om in een wereld van de 'groteren' te worden opgenomen en krijgen ze een groter gevoel van eigenwaarde en een positief zelfbeeld. 

Tegenwoordig is het mogelijk om zowel een volwaardige communie te doen als een groeifeest. Het verschil zit ‘m in de vorm: als jullie kiezen voor een communie doen we ook een echt ritueel met brood en wijn. Je krijgt er ook een attest van als je wilt. Want om voor de kerk te trouwen heb je alleen een doopattest nodig.
Je kind mag tijdens de communie of het vormsel dan het brood breken en ronddelen en ook de wijn laten rondgaan. Er kan ook een universeel en hedendaags gebed en een mooie zegening aan te pas komen. Bij een groeifeest kiezen we dan door een andere, meer universelere vorm en wordt de overgang bijvoorbeeld duidelijk gemaakt door het nemen van een symbolische drempel of hindernis of door een leuk ritueel. Maar dat bespreken we allemaal nog wel!

Voor zo’n viering maken we dan eerst een afspraak voor een voorbereidend gesprek (kan eventueel per Zoom of Skype) waarbij we samen naar elementen zoeken om er leuke, persoonlijke en unieke ceremonie van te maken. We zetten de eerste grote lijnen uit, gebaseerd op jullie waarden en normen, en rond je kind en zijn of haar interesses .

Als je wilt kan ik ook een voorbereidende woensdagnamiddag organiseren met je kind, om elkaar wat te leren kennen. Meisjes van het 6e leerjaar kunnen ook voorbereid worden op hun Maantijd en welkom geheten bij de Vrouwen.

Daarbij werk ik met een mooi verhaal, doen we eerst een kleine workshop en trekken we daarna de natuur in. Doorheen de namiddag hebben we ook gewoon gezellige babbels met ook wat diepgang.

In de viering kunnen we rond een thema werken of niet, maar in ieder geval zoeken we samen naar passende verhalen, gedichten, muziek en symbolen, tot de viering helemaal naar wens is. Die kan doorgaan op een prachtig versierde plek, thuis, in de tuin, in de natuur of in een ruimte van 't Verstand van Leven, in de tuin, op de binnenkoer of in de polyvalente ruimte. 

1 kind: 300 €

2 kinderen: 290 € + elk kind 60 €

Bij 2 kinderen uit hetzelfde gezin: Voor 2 kinderen uit een ander gezin krijg je de 2de met de helft korting

Meer dan 2 kinderen: 390 € + elk kind 50 €

    + verplaatsingskosten 0,42 €/km (H/T) 

bottom of page